Att göra paroller av kampen

Svenska kommunister vill ofta himla med den ”konkreta kamp” man för och hur andra inte gör något annat än pratar. I verkligheten gör inte Svenska kommunister så mycket annat heller. Svenska kommunister har verkligen fastnat i en rutin av att föra hela sin kamp genom paroller. Låt mig klargöra att paroller i sig inte är något dåligt och att de är en bra metod för att samla folk men de samlar inte och får sin kraft av sig själva vilket många kommunister idag tycks tro. Det är genom att vi faktiskt deltar i olika kamper och där tar upp våra paroller som vi sprider de och ger de kraft, det är när vi organiserar som vi tar upp de. Vi kan inte ha ord och ingen handling. Vad är en paroll utan att man anpassar den i praktiken?
Om vi till exempel i vår organisation hittar en fråga som vi vill ta upp så ska vi inte förhasta oss och bara göra en paroll, vi måste veta hur vi kan organisera oss kring frågan. Idag är kanske det bästa man gör något som ger uppmärksamhet åt frågan och organisationen, men inget som någon faktiskt påverkas av, något som ger oss tillit, detta kan också till en stor del vara därför att många bara ser kampen på en nationell nivå medans vi verkligen bör föra vår kamp så lokalt som möjligt som på arbetsplatsen eller skolan. Då blir masslinjen extremt viktig för oss. Vi måste lyssna till vad folk tycker, inte bara till oss själva. Att bara lyssna till oss själva skapar en isolerad organisation som aldrig kommer kunna påverka något och som aldrig kommer ha en betydelse i klasskampen.

Advertisements

One response to “Att göra paroller av kampen

  1. Håller med, vi måste spela en roll i folks vardag annars kan inte maoismen få ordentlig spridning och den revolutionära rörelsen förblir liten och isolerad. Det hjälper inte att bara ställa upp paroller, helt rätt att vi först måste lyssna och sedan ställa upp paroller.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s