Välgörenhet

Detta kommer bli ett kort inlägg om hur idiotiskt det är när man hyllar t.e.x. en kändis för att den ger lite pengar åt fattiga barn i länder drabbade av imperialism:

Det gör mig alltid lika irriterad när folk tjatar om sån här skit. De människor som stödjer sig på detta systemet, de människor som upprätthåller detta system av förtryck blir hyllade för att de kompenserar lite för ett fåtal personer. Vi ser alltså inte på problemet som något man verkligen kan avskaffa. Det visar verkligen hur djupt rotad den borgerliga hegemonin är, vi tänker inte på att de som gör detta är en del av systemet som överhuvudtaget har skapat dessa problem, det känns bara som en naturlig del av samhället, världen är i ett oföränderligt tillstånd av ojämlikhet och lidande. Det är nog huvudsakligen eftersom att de flesta inte tänker på samhället på detta viset, man tittar på dag för dag och isolerar sig från självaste systemet. Därför kanske det också är bättre att organisera folk i vardagspolitik, i frågor som berör de, på arbetsplatsen eller bostadsområdet. Jaja, tillbaka till dagens tema. Har inte så mycket mer att säga, drar ett Marx-citat för att avsluta det helt enkelt:

Det är en nödvändig förutsättning för kapitalet, att det existerar en klass som inte äger något annat än sin arbetsförmåga.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s