Om massornas ökande militans och vissa kamraters rädsla för pressen

Median verkar lägger mer och mer vikt på demonisering utav den revolutionära vänstern, varför? Vi ser idag i Sverige ett ökat medvetande bland folket, militant kamp och antifascistiskt självförsvar blir till en mer och mer accepterad metod, folk inser det faktum att fascisterna inte tänker backa fredligt och den borgerliga staten tänker inte samarbeta i en kamp emot fascisterna, om vi vill stoppa fascismen och resten utav det förtryck som den försvarar, då kan vi inte heller samarbeta med den borgerliga staten. Den borgerliga staten är enbart ett maktutövande organ för kapitalisterna, så länge fascisterna inte står i vägen för deras intressen ligger det inte heller deras intresse att stoppa de, om de gynnar deras intressen kan de även ge de en push till makten.
Vissa kamrater bryr sig verkligen om vad median säger, men de måste inse att median i sig bara är ett organ för den borgerliga hegemonin som alltid styr, detta innebär att vi inte kan inbilla oss om något stöd från dessa mediasidor, vi måste skapa och bygga våra egna, sprida våra idéer genom våra egna organ, hur mycket påverkas vi av att bli kallade för våldsromantiker? Det har vi alltid kallats. Om vi stoppas från att vara radikalare på grund av median så kan vi lika gärna sluta vara kommunister. Om vårat mål är revolution, hur ska vi då hålla oss borta från att smutskastas av den borgerliga pressen? Tänk er hur det kommer se ut när vi tar till vapen. Hur mycket påverkas naxaliterna eller NPA utav mediernas demonisering, när de faktiskt agerar och själva talar med folket så går de oavsett vad tidningarna säger framåt. Visst är det en helt annan situation men även där existerar det hegemoni och en media som påverkar folket. Propaganda är väldigt viktigt, även för denna staten, den påverkar folket, men denna statens propaganda är inte vår propaganda, den kommer aldrig att vara det, på grund av detta kan vi aldrig förlita oss på den. Att begära stöd från borgerlig media är som att söka bilda en enhetsfront med fascisterna för en gemensam väpnad revolution.

Det är bra om vi blir angripna av fienden, eftersom detta bevisar att vi dragit en klar skiljelinje mellan fienden och oss själva. Det är ännu bättre om fienden angriper oss ursinnigt och utmålar oss som helsvarta och utan ett enda försonande drag. Detta visar att vi inte enbart dragit en klar skiljelinje mellan fienden och oss själva utan också uppnått ganska mycket i vårt arbete.

Mao Zedong 1939


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s